Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@00:54:45 GMT

شاخص 1.29 درصد قد کشید

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۴۶۵۲

شاخص 1.29 درصد قد کشید

سوت آغاز معاملات آخرین هفته از پنجمین ماه سال درحالی روز شنبه به صدا درآمد که شاخص هفتگی بورس در هفته گذشته و پس از 7 هفته به رنگ سبز درآمده بود.

روزنامه ایران: موضوعی که در معاملات دیروز با قدرت بیشتری تداوم یافت و شاخص کل توانست با رشد 18 هزارو 636 واحدی، در حدود 1.29 درصد از ارتفاع از دست رفته خود را بازپس گیرد و در عدد یک میلیون و 467 هزار واحد بایستد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روز شاخص آیفکس نیز برای هفتمین روز متوالی رشد کرد و با 113 واحد افزایش، تا عدد 19 هزارو 264 هزار واحد قد کشید.

سبزپوشی بازار با رونق معاملات همراه شد
رشد شاخص‌ها در معاملات روز شنبه با روزهای قبل یک تفاوت عمده داشت. در این روز ورود موج جدید تقاضا به معاملات سهام از طرف حقیقی‌ها منجر شد تا ارزش و حجم معاملات نیز با افزایش قابل‌توجهی روبه‌رو شود که این موضوع می‌تواند نوید‌بخش شروع یک دوره رونق در معاملات سهام باشد. روز شنبه بیش از ۶ میلیارد و ۸۴۰ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۱ هزار و ۵۱۸ میلیارد ریال در بورس و چهار میلیارد و ۴۶ میلیون برگه سهم و اوراق مالی در فرابورس داد‌وستد شد.

حقیقی‌ها 203 میلیارد تومان به معاملات سهام وارد کردند
روز شنبه شاخص «خالص ورود پول حقیقی به معاملات سهام» بار دیگر مثبت شد و سهامداران حقیقی در مجموع 203 میلیارد تومان پول جدید به معاملات سهام وارد کردند. سبزپوشی این شاخص که در دو ماه گذشته به ندرت مشاهده می‌شد در حالی بود که صندوق‌های درآمد ثابت با ثبت رکورد 417 میلیاردی خروج پول حقیقی، در رتبه نخست خروج پول در بین گروه‌های معاملاتی بازار قرار گرفتند. خروج پول از این صندوق‌ها می‌تواند نشان‌دهنده کاهش جذابیت این اوراق نسبت به سایر بازارها باشد.
همچنین تقارن این موضوع با ورود پول به معاملات سهام نشان می‌دهد  سرمایه‌های خارج شده از این صندوق‌ها به سمت معاملات سهام هدایت شده است. آمارها  حاکی از آن است که گروه‌های خودرو با 59 میلیارد، بانک با 56 میلیارد و فلزات اساسی با 33 میلیارد تومان سه گروهی بودند که بیشترین ورود پول را به خود اختصاص داده‌اند.
همچنین گروه‌های محصولات شیمیایی با 17 میلیارد، زراعت با 9 میلیارد و بیمه با 6 میلیارد بیشترین ارزش انتقال حقیقی به حقوقی را به ثبت رسانده‌اند.

سرانه خرید حقیقی 58 درصد افزایش یافت
ورود یک موج قدرتمند از تقاضا‌کنندگان حقیقی به معاملات روز شنبه باعث شد سرانه خرید حقیقی‌ها با افزایش 58 درصدی روبه‌رو شود و این شاخص از حدود 12.8 میلیون تومان به 20.3 میلیون تومان به ازای هر کد حقیقی برسد.
در این روز سرانه فروش حقیقی نیز با رشد 9 درصدی روبه‌رو شد و به عدد 16 میلیون تومان به ازای هرکد رسید.
همچنین ارزش خرید و فروش حقیقی‌ها با ثبت رشد 70 درصدی به حدود 5 هزار و 317 میلیارد تومان رسید.
آمارها نشان می‌دهد در این روز حقوقی‌ها از شدت خرید‌های خود در بازار کاسته‌اند و فروش سهام در بازار را به میزان 413 میلیارد تومان افزایش داده‌اند.
دیروز، نمادهای «فمراد»، «ساینا» و«سفار» بیشترین سرانه خرید حقیقی و نماد‌های «غاذر»، «زپارس» و «فجام» بیشترین سرانه فروش حقیقی را به ثبت رساندند.

ارزش معاملات خرد 53 درصد افزایش یافت
ارزش معاملات خرد سهام که در روزهای ابتدایی مردادماه به زیر 2 هزارمیلیارد تومان رسیده بود در روزهای بعد از آن تا حدودی تقویت شد تا میانگین این معاملات از ابتدای مرداد‌ماه به بالای 2 هزار و 400 میلیارد تومان بازگردد.
در جریان معاملات روز شنبه، تقویت جبهه تقاضا در بازار باعث شد این شاخص با جهش 53 درصدی به عدد 3 هزار و 248 میلیارد تومان برسد و بالاترین رقم خود در بازه یک ماهه را به ثبت برساند.
تقارن افزایش ارزش معاملات خرد با صعود شاخص‌ها می‌تواند نوید‌بخش بازگشت رونق به معاملات سهام باشد.
نمادهای «شستا»، «وبملت» و «فولاد» بیشترین ارزش معاملات روز شنبه را به خود اختصاص دادند. 

21 درصد بازار در صف خرید
درپایان معاملات روز شنبه، از 672 نمادی که در دو بازار بورس و فرابورس مورد معامله قرار گرفت 535 نماد (معادل 79 درصد) با افزایش قیمت روبه‌رو شدند که از این میزان 144 نماد (معادل 21 درصد) درصف خرید به کار خود پایان دادند. همچنین از 141 نمادی که کاهش قیمت را تجربه می‌کردند تنها 30 نماد در صف فروش قرار داشتند. آمارها نشان می‌دهد بازه قیمتی مثبت 2 تا 3 درصد با 123 نماد بیشترین تعداد نماد را در خود جای داده است.

هفته آخر مردادماه؛ یادآور سقوط بزرگ بازار سهام ایران
هفته آخر مرداد ماه برای سهامداران یادآور شروع بزرگترین سقوط شاخص‌ها در بازار سهام است. روندی که نه تنها در شاخص‌ها بلکه در تمامی ارکان بازار شکل گرفت و در نهایت منجر شد تا ضمن کاهش بیش از 70 درصدی ارزش بازار؛ اعتماد سهامداران به سازوکار و عملکرد تالار شیشه‌ای نیز از دست برود. در این زمان شاخص کل بورس که طی یک حرکت جهشی، تنها طی سه ماه خود را بالای 2 میلیون واحد می‌دید به یک باره و با خاموش شدن تمامی موتورهای رانشی، تا پایان اردیبهشت ماه 1400، به کمتر از عدد یک میلیون و 100 هزار واحد بازگشت.
با شروع روند نزولی، دولت دوازدهم که با سیاست‌های نادرست و نسنجیده در جایگاه متهم ردیف اول سقوط بازار نشسته بود؛ سعی داشت تا با اقدامات عجولانه‌ای همچون کاهش بازه نوسان قیمت‌ها، تعلیق نمادها و اعلام عجولانه تخصیص منابع صندوق توسعه ملی برای حمایت از سهام، بدون توجه به وجود زیرساخت‌های لازم، بازار را در کوتاه مدت تحت تأثیر قرار دهد، مواردی که در نهایت با نتیجه خاصی روبه‌رو نشد و اعتماد را نیز از بازار گرفت.

سیاست نادرست دولت دوازدهم بی‌اعتمادی در بازار را تشدید کرد
شهریورماه سال 1399، دولت وقت تصمیم گرفت تا خبر واریز یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار را اعلام کند. این موضوع که بدون در نظرگرفتن زیرساخت‌ها و منابع موجود در کشور صورت می‌پذیرفت؛ تا پایان این دولت محقق نشد تا مردم بیش از پیش به توانایی مدیران در کنترل بحران به وجود آمده شک کنند و عنصر بی‌اعتمادی به تشدید عرضه‌ها و ریزش بیشتر شاخص‌ها منجر شود.
در ادامه نیز تخلفات گسترده در معاملات و عدم پاسخگویی سازمان بورس در خصوص شائبه‌های پیش‌آمده در مورد تقلب در بازار باعث شد تا تازه واردان بازار خشمگین شوند و رفتار هیجانی را در بازار تشدید کنند. این روند در ادامه به خروج بیش از 16 هزارمیلیارد تومانی پول حقیقی از بازار و ورود بازار به وضعیت رکودی منجر شد.
با روی کار آمد دولت سیزدهم اما تیم اقتصادی جدید با پرهیز از رفتار هیجانی و اتخاذ سیاست‌های کوتاه مدت، به تقویت زیرساخت‌های بازار پرداخت. در این راستا سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت اقتصاد با اجرای طرح‌هایی چون، افزایش تعداد مظنه‌های قابل رؤیت خرید و فروش سهام، افزایش بازه مجاز قیمتی و تنوع در ابزارهای نوین مالی برای کنترل ریسک و تقویت هسته‌های معاملاتی در بورس‌ها درجهت افزایش کارآیی هرچه بیشتر این بازار گام برداشتند. همچنین وزارت اقتصاد با اجرای طرح‌هایی که شفافیت را در بازار افزایش می‌داد در راستای بازگشت اعتماد سهامداران به بازار عمل کرد و کاهش زمان افشای اطلاعات توسط شرکت‌ها و انتشار بموقع گزارش‌های عملکرد دوره‌ای شرکت‌ها؛ موضوع تقارن اطلاعاتی در بازار را تقویت کرد.
همچنین به اجرا درآمدن طرح‌هایی چون سامانه توثیق سهام برای اخذ تسهیلات در سیستم بانکی و معافیت مالیاتی معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس کالا؛ بورس‌ها را برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر کرد. در نتیجه این اقدامات بود که بازار نیز بتدریج با رونق روبه‌رو شد و شاخص‌ها نیز در یک روند تدریجی و به دور از هیجان، صعودی شدند.


انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: معاملات روز شنبه معاملات سهام میلیارد تومان ارزش معاملات حقیقی ها شاخص ها روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۴۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت) با کاهش ۵ هزار و ۱۸۲ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۴ واحد ایستاد.

شاخص هم‌وزن در جریان معاملات روز جاری با ۱۹۴ واحد افزایش، به ۷۵۱ هزار و ۳۹ واحد و شاخص قیمت با ۱۰۹ واحد رشد به ۴۲۰ هزار و ۲۲۳ واحد رسید.

شاخص کل فرابورس ایران هم امروز با ۷ واحد افزایش، در ارتفاع ۲۵ هزار و ۲۰۱ واحد ایستاد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص