Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@23:37:38 GMT

از خطرات عمل افزایش قد، چیزی میدونی؟

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۲۷۲۴

از خطرات عمل افزایش قد، چیزی میدونی؟

تمام آنچه پیش از عمل افزایش قد، لازمه بدونید+ عوارض این ۵ صبحانه به افزایش قد کودک‌ تان کمک می‌ کند واقعیت هایی درباره قد افراد که نمی‌دانستید! ۶ عامل مهم برای افزایش قد فرزندان کدامند؟ با مصرف این غذاها قد بلند شوید میانگین قد در هر جامعه‌ای متفاوت است ژنتیک؛ عامل اصلی و تاثیرگذار شما کوتاه قد هستید؟ چه کسانی کاندیدای جراحی بلند شدن قد هستند عوارض جراحی افزایش قد روش جراحی گول تبلیغات را نخوریم درمان هورمونی تمام آنچه پیش از عمل افزایش قد، لازمه بدونید+ عوارض

به گزارش اقتصاد آنلاین، با پیشرفت هر روزه علم، روش‌ها و تکنیک‌های جراحی جدیدی وارد حوزه پزشکی می‌شوند و این موضوع برای خیلی‌ها امیدبخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از همین روش‌ها، جراحی افزایش قد است. خیلی از افراد قد کوتاه، جراحی را پایان کابوس کوتاهی‌ قدشان می‌دانند، ولی آیا در مورد جراحی افزایش قد اطلاع دارید؟ آیا می‌دانید هدف از ابداع این روش چه بوده است؟ چقدر از عوارض و مشکلات این نوع جراحی اطلاع دارید؟ آیا تصور می‌کنید برای افزایش استخوان محدودیتی وجود ندارد؟

بسیاری از متخصصان ارتوپد معتقدند خیلی از افرادی که مراجعه می‌کنند، جزو افراد کوتاه قد به حساب نمی‌آیند. رشد اندام انسان به دو بخش تقسیم می‌شود؛ رشد طولی و رشد عرضی. رشد طولی در دخترها تا حدود چهارده سالگی ادامه دارد، در شانزده سالگی کند شده و بعد از آن بسیار کاهش پیدا می‌کند‌ ولی پسرها تا هجده سالگی رشد طولی دارند که ممکن است رشدشان تا بیست و دو سالگی تا چند سانتی‌متر نیز ادامه داشته باشد.

در این زمینه بخوانید؛

این ۵ صبحانه به افزایش قد کودک‌ تان کمک می‌ کند واقعیت هایی درباره قد افراد که نمی‌دانستید! ۶ عامل مهم برای افزایش قد فرزندان کدامند؟ با مصرف این غذاها قد بلند شوید

به‌طور کلی رشد طولی از سلول‌های رشد که در انتهای استخوان‌ها قرار گرفته است و ‌صفحه‌ رشد نام دارد، تامین می‌شود که در دخترها بعد از شانزده سالگی و در پسرها پس از هجده سالگی بسته می‌شود، ولی افزایش رشد عرضی اندام می‌تواند تا چهل و پنج سالگی ادامه داشته باشد؛ زیرا رشد عرضی توسط بافت پوششی استخوانی که «ضریب» نام دارد، تامین می‌شود، البته نوع فعالیت فرد (فشاری که در طول روز با توجه به فعالیت، به اندام وارد می‌شود) در افزایش عرضی اندام تاثیرگذار است.

میانگین قد در هر جامعه‌ای متفاوت است

میانگین قد با توجه به نژاد هر ملت متفاوت است. میانگین قد هر جامعه را براساس منحنی رشد ‌- که سن، وزن، سن اسکلتی و زمانی هر فرد در آن ترسیم می‌شود - و حد متوسط جامعه در نظر گرفته می‌شود. در این صورت اکثریت یا متوسط جامعه در این منحنی قرار می‌گیرند و درصد کمی‌ (کمتر از 5 درصد) در بالا یا پایین منحنی هستند. همچنین با استفاده از منحنی رشد‌ (در هر جامعه‌ای متفاوت است) می‌توان قد افراد را ارزیابی کرد و بلندی یا کوتاهی آنها را سنجید؛ ولی در ایران آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد و در کتاب‌های پزشکی ‌(رفرانس میانگین قد) جامعه آمریکا در نظر گرفته شده است‌ که در ایران کاربرد ندارد؛ برای مثال در ناحیه شرق آسیا، چین، ژاپن و مالزی میانگین قدشان نسبت به میانگین قد جامعه آمریکا بسیار کوتاه‌تر است.

ژنتیک؛ عامل اصلی و تاثیرگذار

ژنتیک هر فرد مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در بلندی یا کوتاهی هر فرد است، البته عوامل محیطی، اقتصادی، اجتماعی و تغذیه نیز موثر است؛ ولی به‌طور کلی 90 درصد عامل ژنتیکی (50 درصد ژن مادر و 50 درصد ژن پدر) قد فرد را تعیین می‌کند. این‌که بعضی‌ها معتقدند با انجام بازی بسکتبال قد افزایش می‌یابد در بیشتر موارد صحیح نیست و به‌طور دقیق نمی‌توان آن را تضمین کرد. همچنین برای افزایش میانگین قد در منحنی رشد جامعه باید عواملی مانند رژیم غذایی، تغذیه مناسب، ورزش و ... طی دهه‌ها ادامه داشته باشد تا بتوانند تاثیر بگذارند.

شما کوتاه قد هستید؟

وقتی کوتاه بودن قد غیرطبیعی باشد، پاتولوژی یا بیماری تلقی می‌شود. مشکلات هورمونی مانند اختلال و کمبود در غدد رشد، غدد هیپوفیز و غدد تیروئید می‌تواند رشد قد را دچار مشکل کند؛ علائم دیگری نیز دارند، البته با مراجعه به متخصصان غدد می‌توانند کمبود هورمونی را اصلاح کنند. نکته قابل توجه این است که فرد تا زمانی که صفحه رشد باز است، مشکل کمبود هورمون را برطرف کند تا رشد طولی‌اش متوقف نشود. دسته دیگر، کسانی هستند که قد کوتاه دارند، ولی از جنبه‌های دیگر طبیعی هستند که به لحاظ پزشکی قد کوتاه به حساب نمی‌آیند.

چه کسانی کاندیدای جراحی بلند شدن قد هستند

بسیاری از مردم تصور می‌کنند جراحی افزایش قد جزو جراحی‌های زیبایی است، در صورتی که کسانی که عدم نابرابری طولی اندام داشته باشند، برای مثال یک پای‌شان کوتاه‌تر یا بلندتر از پای سالم باشد، برای درمان، جراحی افزایش قد را پیشنهاد می‌کنیم. عوامل ژنتیکی (هنوز علت‌شان مشخص نیست)، تومور، عفونت‌ها، تروما یا ضربه (در شکستگی که سلول رشد استخوان آسیب ببیند و رشد کافی نداشته باشد) باعث نابرابری طولی اندام می‌شود.

هر قدر نابرابری طولی اندام بیشتر باشد، فرد برای راه رفتن انرژی بیشتری مصرف می‌کند، زیرا مرکز ثقل بدن خیلی جابه‌جا می‌شود و انرژی بیشتری از فرد طلب می‌کند. راه رفتن فرد طبیعی به‌دلیل انقباض تعدادی از عضلات اندام تحتانی با کوشش زیادی همراه نیست، از طرفی لگن این بیماران به طرف اندام کوتاه‌تر کج می‌شود؛ اگر این شرایط درمان نشود، لگن در حالت کج و انحراف ثابت می‌شود و به دنبال آن ستون فقرات (ستون فقرات در لگن پایه‌گذاری شده است) انحراف پیدا می‌کند که با کمردرد همراه است.

در کوتاهی کمتر از پنج سانتی‌متر می‌توان از روش‌های دیگری نیز استفاده کرد. اگر کوتاهی یک یا دو سانتی‌متر باشد، با استفاده از لیفت و کفی در داخل کفش تعادل ایجاد می‌شود و اگر سه تا چهار سانتی‌متر باشد کفی زیر کفش قرار می‌گیرد ‌(یک پاشنه نسبت به پاشنه دیگر بلندتر است)‌ ولی در کوتاهی بیشتر از پنج سانتی‌متر درمان با جراحی توصیه می‌شود. روش جراحی افزایش قد به لحاظ درمانی و زیبایی یکسان است، ولی منطقی نیست که عضو سالم، تحت جراحی پرخطر با عوارض و مشکلات فراوان قرار بگیرد.

عوارض جراحی افزایش قد

هر عمل جراحی، در هر قسمت از بدن می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد. بیمارانی که تحت درمان جراحی افزایش قد ‌(به لحاظ درمانی و زیبایی) صورت قرار می‌گیرند باید کنترل دقیق و پیگیری مرتبی داشته باشند.

یکی از عوارض شایع در جراحی افزایش قد احتمال عفونت در ناحیه‌ای که دستگاه به پوست متصل بوده است (حدود یک سال، این دستگاه از طریق پوست به استخوان وارد می‌شود) که رعایت بهداشت فرد در اولویت قرار می‌گیرد، در جراحی افزایش قد محدودیتی برای افزایش استخوان وجود ندارد؛ البته باید به تدریج و آرام باشد، ولی اگر عضله بیش از اندازه کشیده شود، سفت می‌شود و محدودیت حرکتی در مفاصل ایجاد می‌کند برای مثال، اگر ساق پا را بیش از حد بلند کنند، عضله سه سر ساقی یا تاندون آشیل سفت می‌شود، پا به سمت پایین منحرف شده و نوک پنجه به سمت پایین تمایل پیدا می‌کند. بنابراین برای جراحی بلند کردن، فیزیوتراپی دقیق و کامل تحت نظر پزشک اهمیت ویژه‌ای دارد.

از عوارض دیگر آن، تاخیر در جوش خوردن‌ (اگر استخوان‌سازی به اندازه صورت نگیرد) است که می‌توان از پیوند استخوانی برای تحریک جوش خوردن استفاده کرد. در این روش از سلول‌های استخوان‌ساز در ناحیه لگن برای ساق و ران پا استفاده می‌کنیم، دررفتگی یا نیمه دررفتگی مفاصل بالا و پایین ران یا ساق پا از دیگر مشکلاتی است که فرد را درگیر می‌کند، کسانی که حفره لگن‌شان به اندازه عمق نداشته باشد و یک مفصل ناپایدار در لگن داشته باشند، وقتی قد فرد را بلند می‌کنند، دررفتگی در مفصل ران ایجاد می‌شود. البته پزشک با رادیوگرافی قبل از جراحی، میزان تحمل مفصل ران را بررسی می‌کند.

مشکل دیگر، آسیب‌های عصبی است. وقتی وایرها و پین‌ها را از پوست به استخوان وارد می‌کنند، ممکن است اعصاب آسیب ببیند یا به دلیل افزایش استخوان، رشته‌های عصبی بیش از حد کشیده شوند که پزشک در ویزیت‌های مکرر عصب‌ها را بررسی می‌کند. در واقع جراحی افزایش قد یک فرآیند طولانی با عوارض نسبتا طولانی و غیرقابل پیش‌بینی است، بنابراین پزشک قبل از جراحی مشکلات و عوارض را با بیمار در میان می‌گذارد، حتی با افرادی که این عمل را انجام داده‌اند جلسه‌هایی می‌گذارند تا فرد تصمیم منطقی بگیرد.

روش جراحی

در جراحی افزایش قد، در ابتدا استخوان‌ها را شکسته ‌(ران یا ساق پا) و اطرافش را دریل ‌(سوراخ) می‌کنند. البته سعی می‌شود در شکستن کورتکس استخوان ‌(لایه بیرونی استخوان) به مغز استخوان و عروق اطراف صدمه کمتری وارد شود سپس دستگاه مخصوص به نام «الیزاروف» را به‌وسیله پین‌ها و سیم‌هایی به دو سوی استخوانی که شکسته شده، وصل می‌کنند. این دستگاه دارای پیچ‌هایی است که هر شش ساعت باید 25 درصد میلی‌متر چرخانده شوند تا استخوان‌ها را از هم دور کنند تا آنها در فضای خالی رشد کنند. نکته مهم این است که پزشک باید به طور مرتب با رادیوگرافی فاصله دو استخوان را بررسی کند.

گاهی ممکن است استخوان‌سازی به اندازه کافی نباشد، در این صورت فرآیند را متوقف می‌کنند تا استخوان‌سازی صورت گیرد و استخوان‌ها به هم نزدیک شوند سپس ادامه می‌دهند. با توجه به این‌که فرآیند جراحی افزایش قد طولانی مدت است برای هر یک سانتی‌متر در سن بلوغ، حدود یک ماه و برای سنین بالاتر یک ماه و نیم طول می‌کشد؛ بنابراین در سن بلوغ رشد استخوانی بیشتری دارند و نتیجه بهتری حاصل می‌شود.

گول تبلیغات را نخوریم

با توجه به این‌که افرادی که تمایل به افزایش قد دارند، بیشتر در سنین 15 تا 25 سال هستند، تحت تاثیر تبلیغات افزایش قد مانند برچسب، کفی، قرص، آمپول و... قرار می‌گیرند حال آنکه این روش‌ها از نظرعلمی تائید نشده‌اند.

درمان هورمونی

کسانی که به دلیل هورمونی مشکل کوتاهی قد دارند باید در سن رشد، داروی هورمونی که پزشک غددشان تجویز کرده مصرف کنند، در غیر این‌صورت صفحه رشدشان بسته می‌شود؛ ولی کسانی که مشکل غدد ندارند و تنها برای افزایش قد از داروهای هورمونی استفاده می‌کنند، به لحاظ پزشکی توصیه نمی‌شود.

منبع: بیتوته لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر افزایش قد اخبار سلامت عمل افزایش قد اخبار مرتبط این ۵ صبحانه به افزایش قد کودک‌ تان کمک می‌ کند ۱۴۰۱/۲/۲۱ واقعیت هایی درباره قد افراد که نمی‌دانستید! ۱۴۰۱/۱/۷ ۶ عامل مهم برای افزایش قد فرزندان کدامند؟ ۱۴۰۰/۶/۱۴ با مصرف این غذاها قد بلند شوید ۱۳۹۸/۲/۱۱ بیشترین افزایش قد متعلق به ایرانی‌ها ۱۳۹۷/۷/۱۶ نوشیدن روزانه شیر موجب افزایش قد می‌شود ۱۳۹۷/۶/۲۱ آخرین ویدیو ها تصویب آیین نامه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در هیات دولت ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۲۳:۰۲ تظاهرات مقابل نخست وزیری عراق + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۲۲:۳۰ چگونه در سیل زنده بمانیم؟ + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۲۲:۱۲ دوردور پسر امین حیایی با ماشین لاکچری! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۲۱:۲۳ بی تابی تلخ خرس اسیر در باغ وحش تهران از شدت گرما در قفس! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ ۲۰:۳۲ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۰۳:۱۴ از خطرات عمل افزایش قد، چیزی میدونی؟ ۰۲:۰۴ چرا ضریح امام حسین(ع) شش گوشه است؟ ۰۱:۵۴ اگه موهات سفید شده این کارها رو بکن ۰۱:۴۰ فال شمع روزانه امروز پنج شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ ۰۱:۳۲ قوانین و نحوه محاسبه شارژ ساختمان را بدانید ۰۱:۱۶ فال تاروت امروز / فال تاروت کبیر روزانه امروز پنجشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ ۰۱:۰۷ نشانه های مخفی اینکه کسی شما را دوست دارد ۰۱:۰۱ فال ابجد روزانه امروز پنج شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ ۰۰:۴۲ رکود در انتظار اقتصاد است؟ ۰۰:۳۵ چند عادت غذایی عجیب و غریب بین هالیوودی ها ۰۰:۲۶ فال حافظ امروز پنجشنبه ۶ مرداد / آن کیست کز روی کرم با ما وفاداری کند ۰۰:۱۷ با این رسپی خیلی راحت باقلوای خونگی درست کنید ۰۰:۱۴ فال روزانه شخصی ۶ مرداد ۰۰:۱۲ یکی از بزرگ ترین صرافی های ارز دیجیتال جهان، تحریم های ایران را نقض کرده است ۰۰:۰۰ افزایش نرخ بهره با هدف کنترل تورم بود / نگران رکود نباشید! ۲۳:۵۶ این علائم یعنی اصلا مراقب سلامت خودتون نیستید!! ۲۳:۴۰ ترفندهای ساده برای رسیدن به موفقیت ۲۳:۳۶ تلاش کارکنان فولاد مبارکه قابل‌تقدیر است ۲۳:۲۸ بیت کوین پس از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو به بالاترین حد روزانه رسید ۲۳:۲۳ روش صحیح بغل کردن نوزاد به چه صورت است؟ ۲۳:۲۱ فوری: فدرال رزرو نرخ بهره آمریکا را ۰.۷۵درصد افزایش داد ۲۳:۱۶ ثبت نام در سامانه سماح شرط خروج زائران اربعین از مرزهای خوزستان ۲۳:۱۵ مالیات بر نقل و انتقال خودرو را چه کسی باید بپردازد؟ ۲۳:۰۴ حکم پرونده ویلموتس اعلام شد ۲۳:۰۳ چند راه عالی برای درمان ریزش موی شقیقه ها ۲۳:۰۲ تصویب آیین نامه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در هیات دولت ۲۲:۵۵ پیام توییتری مقتدی صدر خطاب به معترضان ۲۲:۵۳ قهرمانی فرنگی کاران نوجوان ایران در مسابقات جهانی ایتالیا ۲۲:۵۰ سفر اعلام نشده فرمانده نیروی قدس سپاه به بغداد ۲۲:۴۷ علت ورود معترضان به پارلمان عراق ۲۲:۴۳ پیام مقتدا صدر به معترضان در منطقه سبز بغداد؛ متشکرم ۲۲:۳۰ تظاهرات مقابل نخست وزیری عراق + فیلم ۲۲:۱۴ روش حفظ رابطه عاشقانه از راه دور ۲۲:۰۹ دستبند هوشمند تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ ۲۲:۰۶ اعلام اطلاعات تسهیلات و تعهدات بالای ۱۰۰۰ میلیارد ریال پرداختی توسط بانک ملی ایران ۲۱:۴۵ تو کیف خانم باردار باید چی باشه؟ ۲۱:۳۴ ۴ کاری که مردان با شخصیت هرگز انجام نمی دهند ۲۱:۳۰ ۷ عادت بد که به شدت برای دندان ها مضرند ۲۱:۰۹ روش های کاربردی برای بازسازی ریمل خشک شده ۲۱:۰۸ گل گهر موفق به اخذ نشان زرین ایمنی شد ۲۰:۴۶ چرا بچه های ژاپنی سالم تر و باهوش ترند؟ ۲۰:۳۲ بی تابی تلخ خرس اسیر در باغ وحش تهران از شدت گرما در قفس! + فیلم ۲۰:۲۶ کاپیتانی تیم ملی شطرنج زنان ایران توسط یک آقا! + عکس ۲۰:۲۳ جام‌ جهانی شهریور وارد تهران می شود ۲۰:۲۰ تصویر سحرآمیز از پرتوهای اشعه ایکس در خورشید ۲۰:۰۶ تصاویر تاریخی از نماز جمعه قبل و بعد از انقلاب ۱۹:۵۶ نشانی که همزمان به رییسی،‏ قالیباف و محسنی اژه ای اعطا شد ۱۹:۵۳ معوقات یارانه ها کی پرداخت می شود؟ ۱۹:۵۱ عملیات مرصاد؛ فروغ جاویدان یا حقارت جاویدان؟ ۱۹:۴۳ حجاب دین نمی خواهد، بلکه عقل می خواهد / نباید اجازه دهیم انتخابات کشور ما مثل انتخابات انگلیس و فرانسه شود اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: افزایش قد اخبار سلامت عمل افزایش قد جراحی افزایش قد برای افزایش قد عمل افزایش قد افزایش قد ارز دیجیتال استخوان ها میانگین قد امروز پنج سانتی متر قد افراد ۶ مرداد روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۲۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش سن با ضعف، شکستگی استخوان، خمیدگی پشت و کوتاه شدن قد همراه است که اغلب افراد از آن‌ها به عنوان نشانه‌های پیری یاد می‌کنند، اما این علائم در واقع نشانه‌های ابتلا به پوکی استخوان هم است. از دیگر عوامل خطر مهم در بروز این بیماری می‌توان به مواردی همچون عدم تحرک، یائسگی، رژیم غذایی فاقد کلسیم، مصرف برخی دارو‌ها همانند کورتیکو استروئید، مصرف سیگار، عدم تماس با نور خورشید و نیز زمینه‌های ارثی و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که این بیماری تا ۷۰ درصد می‌تواند تحت کنترل ژن‌ها باشد و در خانواده تکرار شود.

خانم‌ها با میزان بالاتری نسبت به آقایان به این بیماری مبتلا می‌شوند که البته دلایل زیادی برای آن ذکر شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به یائسگی اشاره کرد. در این دوران به علت کاهش هورمون استروژن از میزان تراکم استخوانی کاسته می‌شود. این بیماری علائم قابل توجهی ندارد به همین دلیل به بیماری خاموش شناخته می‌شود. در مراحل اولیه‏ بروز، علائم آن به ندرت ظاهر می‏‌شود و به همین دلیل تشخیص بیماری را دشوار می‏‌کند.

از مهم‌ترین علائم پوکی استخوان می‌توان به شکستگی خود به خود استخوان‌ها با کمترین ضربه اشاره کرد که به میزان بالایی در گردن، ران و لگن و ستون مهره‏‌ها ایجاد می‌شود که به دنبال این شکستگی‌ها، درد در نواحی دارای شکستگی ایجاد می‌شود. انحراف ستون مهره‌ها و کوتاه شدن قد نیز از علائم آن است.

این بیماری هزینه‌های زیادی را به جامعه و فرد تحمیل می‌کند به شکلی که بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است، استئوپروز (پوکی استخوان) مسئول از دست رفتن بیش از ۳۶ هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاس DALY است؛ بنابراین می‌توان گفت که مرگ و میر و بار ناشی از استئوپروز به دلیل شکستگی‌های مکرر استخوان‌ها و هزینه‌های درمانی و بستری همیشه قابل توجه بوده و در نتیجه پیشگیری از آن نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی، کاهش مرگ و میر و هزینه‌های خدماتی و درمانی دارد.

برای تشخیص این بیماری از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود که شامل گرفتن شرح حال کامل، انجام معاینات فیزیکی، ارزیابی آزمایشگاهی، تست سنجش تراکم استخوان و گا‌ها عکس‌های رادیولوژی است. یکی از مهم‌ترین ابزار‌هایی که برای پیش‌بینی خطر شکستگی و در نتیجه شناسایی افراد در معرض خطر بکار برده می‌شود، ابزار فرکس است.

همانطور که اشاره شد روش‌های متفاوتی برای تشخیص استئوپروز وجود دارد که گرفتن شرح حال کامل از مهم‌ترین آن‌ها است، زیرا این مرحله به تشخیص اولیه یا ثانویه بودن استئوپروز فرد کمک به سزایی می‌کند. بررسی علایم رادیولوژیک بخصوص بصورت شکستگی مهره‌ها و کاهش تراکم استخوان نیز در این زمینه کمک کننده است. تست سنجش تراکم استخوان به عنوان تست طلایی برای تشخیص استئوپروز است. مارکر‌های آزمایشگاهی همانند سطوح سرمی کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز، آلکالین فسفاتاز استخوانی، هورمون پاراتورمون و همچنین بیومارکر‌های استخوانی شامل استئوکلسین و C ترمینال تلوپپتید (CTX) نیز در این روند کمک کننده هستند. البته بیوپسی استخوان نیز در تشخیص بیماری و بررسی کیفیت استخوانی کمک کننده است که به علت تهاجمی بودن کاربردی ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد شناسایی بیماران در معرض خطر این بیماری و سپس پیشگیری از بروز آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد. کیفیت زندگی که شامل داشتن تغذیه مناسب، فعالیت فیزیکی کافی و تماس با نورآفتاب کافی است در این راستا حائز اهمیت است. همانطور که می‌دانیم تغذیه به طور کلی به عنوان یک فاکتور موثر در بسیاری از بیماری‌ها مورد توجه است و بیماری استئوپروز نیز از این قاعده مستثنی نیست.

رژیم غذایی دارای کلسیم و ویتامین D کافی برای پیشگیری از این بیماری مورد نیاز است. مواد لبنی از جمله مواد غذایی غنی از کلسیم نیز باید در رژیم روزانه افرد قرار گیرد و از آنجایی که حضور ویتامین D به همراه کلسیم برای سلامت استخوان‌ها مورد نیاز است پس باید ویتامین D کافی نیز در بدن وجود داشته باشد. نور آفتاب به عنوان یک منبع مهم برای جذب کافی ویتامین D شناخته شده است. لازم به ذکر است که تماس با نور آفتاب به طور مستقیم و نه مثلا از پشت پنجره، برای ساخت ویتامین D مورد نیاز است. از این رو تماس مستقیم با نور آفتاب با میزان ۳۰ دقیقه در روز در برنامه روزانه فرد قرار گیرد.

از راه‌های مهم پیشگیری از استئوپروز، انجام فعالیت فیزیکی به صورت منظم است. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که ورزش‌های تحمل کننده وزن که فشار بالایی به استخوان‌های فرد وارد می‌کنند می‌توانند تاثیر مثبتی بر تراکم استخوان داشته باشند و بدین ترتیب موجب افزایش تراکم استخوان فرد شوند، لذا انجام این ورزش‌ها حداقل ۳۰ دقیقه در روز می‌تواند کمک کننده باشد.

بنابر اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز، پیاده‌روی به عنوان یک ورزش موثر بر تراکم استخوان بسیار توصیه شده است. از طرفی انجام فعالیت فیزیکی موجب افزایش تعادل فرد می‌شود و بدین ترتیب در دوران کهنسالی برای حفظ تعادل فرد بسیار کمک کننده است. برای پیشگیری از این بیماری، افراد می‌بایست در دوران کودکی و نوجوانی یک رژیم غذایی غنی از کلسیم داشته و به طور منظم ورزش کنند و تماس کافی با نور آفتاب را همواره مد نظر داشته باشند تا بدین ترتیب قبل از رسیدن به پیک تراکم استخوانی در دهه سوم زندگی، ذخیره کافی استخوانی برای خود تهیه کنند و بدین ترتیب با افزایش سن این افراد کمتر در خطر پوکی استخوان قرار گیرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • نجات جان چند بیمار با اعضای بدن کارمند پست
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • پوکی استخوان چیست؟ + فیلم
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند + عکس