Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@10:08:14 GMT

قیمت برنج هر روز قد می کشد!

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۹۱۸۵

قیمت برنج هر روز قد می کشد!

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اسماعیل نادری سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان در خصوص  شرایط نامطلوب بازار کالاهای اساسی و افزایش بی رویه  قیمت این دسته کالاها، گفت: بخش اصلی نظارت بر قیمت برنج ایرانی در حوزه بازرسی اصناف است، از سوی دیگر بازرسی صمت نیز نظارت های خود را انجام می دهد، البته رعایت قیمت های مصوب در بازار انتظار درستی است و نظارت ها باید تقویت شود،  اگر نتوانیم بازار را به درستی تنظیم کنیم، بازار و قیمت ها راه خود را می رود و به نوعی قیمت ها از مسیر خود خارج می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برخی کالاها خارج از اختیارات حوزه تنظیم بازار است، به عنوان مثال برنج ایرانی در دستور کار ستاد تنظیم بازار نیست و قیمت گذاری آن بر اساس عرضه و تقاضا است، البته در قیمت گذاری آن از تولیدکننده و حلقه نهایی باید فاکتور ارائه شود.در بحث برنج ایرانی بیشتر با گرانی این محصول مواجه هستیم تا گران فروشی، دلایل مختلفی عامل گرانی برنج ایرانی شده است؛ براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج داخلی نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته و از سوی دیگر مصرف برنج ایرانی افزایش یافته است.

وی اذعان کرد:  برنج خارجی زیر مجموعه ستاد تنظیم بازار است و بر قیمت این محصول نظارت می شود، البته برنج هندی که وارد می شود حدود ۵ هزار تومان افزایش قیمت داشته است، چراکه علاوه بر نوسانات نرخ ارز، هزینه‌های حمل بار و گمرکی نیز بر قیمت نهایی برنج خارجی اثرگذار است. امروز نه تولیدکننده، توزیع کننده و نه مصرف کننده از شرایط بازار رضایت ندارند، وظیفه کارگروه تنظیم بازار تامین کالا نیست، بلکه وظیفه تنظیم کالا را دارد؛ به عنوان مثال در شرایطی که کالایی در بازار کم است، کالای دیگری را برای جبران این کمبود به بازار تزریق می کند.

نادری متذکر شد: پارامترهای مختلفی از تولید محصول تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد بر قیمت کالاها اثر گذارند و شاید یکی از موارد قیمت تمام شده باشد، اما با برنامه‌های وزارت صمت بر اصلاح شبکه توزیع تلاش می کنیم ضعف های این شبکه را پوشش دهیم، در حال حاضر سامانه جامع تجارت وزارت صمت، اولویت نخست این وزارتخانه شده و تمام کالاهای صنعتی زیرمجموعه این وزارتخانه را پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: افزایش قیمت تمام کالاهایی موجود در بازار ارتباطی با تنظیم بازار ندارد،  تمام تلاش خود را برای کنترل قیمت‌ها و بازار داریم، اما برخی شرایط و اتفاقات خارج از دامنه اختیارات ستاد تنظیم بازار استان اصفهان است.

یکی از دلیل اصلی گرانی برنج این است که نیروی کار برای توسعه این محصول بیشتر از بقیه زراعت‌ها است ،بیش از ۸۵ درصد هزینه تولید برنج به نیروی کار باز می‌گردد.واقعا در شرایطی هستیم که هزینه تولید همه محصولات کشاورزی در کشور بالا رفته است.

قیمت برنج از دست تولید کننده خارج شده و به بازار فروش رفته است، مصرف کننده هم ناچار است این قیمت گران را خریداری کند.متوسط واحد بهره برداری هم اکنون نیم هکتار است که با این مقدار واقعا کاری خاصی نمی‌شود انجام داد.

عرضه برنج های فعلی مربوط به ثبت سفارش ماه های قبل است، از این رو اثر کاهش قیمت جهانی برنج در ماه های آتی مشخص می شود‌‌. زمانی که قیمت بازار جهانی تغییر کند، به فوریت اثر آن را بر بازار داخل شاهد نیستیم چرا که عرضه برنج های کنونی مربوط به خرید ۳ تا ۴ ماه گذشته است.

برای هر ثبت سفارش ۳ تا ۴ ماه زمان نیاز است، لذا کاهش قیمت جهانی برنج تایلندی اثر خود را در ۳ تا ۴ ماه آینده بر بازار می گذارد.

انتهای پیام/ص

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت برنج قیمت کالاهای ضروری ستاد تنظیم بازار ستاد تنظیم بازار تنظیم بازار برنج ایرانی بر قیمت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۹۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالاهای مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟

در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد.

بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آنها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گرانتر امکان داشت قیمت ها را در بازار بالاتر ببرد.

کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تامین می‌کند.

کد خبر 849594 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی روغن برنج کالاهای اساسی

دیگر خبرها

  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • بلاتکلیفی فعالان بازار برنج
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی